Automatické balicí stroje ULMA Packaging pomohly zdvojnásobit výrobu sušenek

balici-stroje-ulma-horizontalni-stroje-flowpack-ulma-atlanta-ico2.0.png
Výrobce balicích strojů ULMA Packaging připravil kompletně automatickou linku pro výrobce tradičních skotských sušenek Border Biscuits. Pomohl mu tak produkci klíčového sortimentu zdvojnásobit.

Renomovaný rodinný výrobce sušenek teď napeče týdně podobných sladkostí 300.000 balení. Proto investoval do své továrny ve skotském Lanarku (konkrétně do distribuční soustavy vybral balicí stroje ULMA), aby u velkoobchodníků a provozovatelů veřejného stravování uspokojil rostoucí poptávku po pekařských výrobcích.

Balicí technika ULMA přitom v soutěži pro Border Biscuits zvítězila v konkurenci dalších 3 výrobců. Součástí zakázky je i balicí linka se dvěma balicími stroji ULMA Atlanta Hi-tech a plnicími jednotkami Dakota, která balení sušenek kompletuje rychlostí 150 kusů za minutu.

Balicí stroje ULMA zvládnou i různé formáty balení

Pro poslední krok procesu balení společnost ULMA Packaging připravila i automatizovaný systém na vkládání sušenek do krabic. Tento systém se skládá ze dvou strojů na výrobu kartónových krabic: nachystané krabice dopravuje do místa finální výroby osazené dvěma dokončujícími systémy. Z nich vyjíždějí pro odběratele připravené kompletní boxy se sušenkami. Balicí systém ULMA Packaging byl samozřejmě navržen tak, aby automaticky počítal s přesností balení do krabic všech dostupných velikostí. Celý systém je tedy připraven na to, že zákazník (Border Biscuits) využívá různé formáty balení.

Tento zcela automatizovaný systém, instalovaný firmou ULMA, nahradí u Border Biscuits dosavadní poloautomatické baličky potravin a umožní zvýšit výrobu nejprodávanějšího pečiva až dvakrát a uspokojit tak navýšenou poptávku u velkoodběratelů.

Celý automatizovaný proces balení byl navržen pro nepřetržitý proces, který není ovlivněn vlastní produkcí sušenek. Instalace baličky se skládá z vyrovnávacího a regulačního systému rychlosti, který lince zaručuje nepřetržitou práci. Celý proces řídí a kontroluje centrální systém ULMA.

 

Video:

 

A jak spolupráci hodnotí ředitel výroby Border Biscuits pan Dee Scott?

Border Biscuits se těší na další spolupráci s ULMA Packaging

 „Jednalo se o vůbec největší a nejkomplexnější projekt, který jsme kdy podnikli. Společnost ULMA Packaging přitom byla velmi profesionální. A bylo pro nás extra důležité, že se plně soustředila na cíle, kterých chceme dosáhnout. Jsme hrdí na vysoké standardy našich výrobků a stejně vysoký standard očekáváme i od našich dodavatelů.“

„Byla to naše první spolupráce s ULMA Packaging, a s výsledkem jsme naprosto spokojeni. Bylo to prostě perfektní. Vlastně musím říct, že se těším i na další spolupráci. Nezaskočil je žádný náš požadavek a zvládli vše: od testování vybavení ve Španělsku, až po instalaci u nás ve Skotsku. Pásové baličky mají velmi dobré výsledky a umožňují nám vyrábět přesná balení, která odpovídají vysoké kvalitě našich sušenek. Určitě bych doporučil zařízení ULMA i ostatním firmám.“

Horizontální baličky Atlanta Hi-Tech jsou ideální pro všechny pekárny, které chtějí navýšit výrobu. Jsou vybaveny technologií, které na lince rozpoznají chybějící produkt nebo dokonce detekují i vadný produkt. Spolehlivě pracují jako součást větší automatické linky i jako samostatně stojící balicí stroje.

Baličky ULMA zkrátí cestu potravin k zákazníkovi

Maloobchodní prodejci často požadují, aby dodavatelé potraviny dodali nejen pečlivě zabalené výrobky, ale aby jejich trvanlivost prodloužili i díky zrychlené expedici. Automatické, přesné a rychlé baličky ULMA cestu potravin k zákazníkovi výrazně zkrátí.


Společnost ULMA Packaging je významným dodavatelem balicích strojů pro potraviny zahrnující sladkosti, cereálie, pečivo, piškoty, sušenky a podobně. Zvládne manipulaci s pečivem a sestavení jednoho balení, jeho opatření obalem a seskládání do krabic. A je jedno, zda máte malý nebo středně velký provoz nebo dokonce vás zajímá výroba s opravdu velkými objemy.

Inovativní systém balení spojený s podpůrnými programy všem pekařům a příbuzným potravinářům zajistí vysoce produktivní a výkonný systém, který je připravený na stále častější poptávku maloobchodních prodejců na zkrácení cesty zboží od výroby ke koncovému zákazníkovi.

    • ULMA FM-200
    • ULMA FM-200
    • Flowpackový balící stroj, všestranné využití v potravinářském, průmyslovém i medicínském prostředí. 
    • ULMA FLORIDA
    • ULMA FLORIDA
    • Rotační čelisti, rychlost až 150ks/min (25m/min), Folie 500mm-BOPP, PVC, Polyester, folie pro studené svařování
    • ULMA FM-300
    • ULMA FM-300
    • Flowpackový balící stroj, všestranné využití v potravinářském, průmyslovém i medicínském prostředí. 
    • ULMA ATLANTA
    • ULMA ATLANTA
    • Rotační čelisti, rychlost až 250ks/min (30m/min), Folie 500mm-BOPP, PVC, Polyester, folie pro studené svařování