ULMA Packaging nachystala v šibeničním termínu plně automatický systém balení pro belgického velko-zpracovatele masa

ulma-packaging-nachystala-v-sibenicnim-terminu-plne-automaticky-system-baleni-ico.png
Společnost ULMA Packaging navrhla inovativní automatizovaný systém pro balení tepelně tvarovaných plastových obalů pro belgický potravinářský provoz. Výrobní závod, který masné výrobky zpracovává na plátky, je jedním z pěti závodů ve vlastnictví velké obchodní skupiny a je jedním z předních závodů na zpracování masa v Evropě.

Automatizovaná linka pro přípravu tepelně tvarovaných obalů na plátkované potraviny vyvinutá firmou ULMA Packaging se skládá z mnoha různých prvků. Tyto části umožňují zařízení plnit různé funkce, jako je třeba skládání „boxů“ (nebo naopak jejich otevírání). Dále využívá roboty, kteří vloží výrobek do krabic nebo na pásové transportery, má stroje na kontrolu hmotnosti a detekci kovů a také roboty, kteří na konci balení zvládnou najít a vyřadit vadný produkt či jednotlivé vaničky s masem spojit do větších multi-balení.

Automatická linka zabalí 192 vaniček s masem za minutu

Klient také potřeboval, aby zvolené řešení zvládlo veškerou produkci, tedy pracovat s různými formáty a s požadovanými rychlostmi, aby během změn formátu vznikaly co nejkratší prostoje. Proto bylo zařízení dimenzováno tak, aby zvládlo 192 vaniček s masem za minutu a maximem 24 krabic za minutu.

Na výstupním konci balicího stroje se společnost ULMA Packaging rozhodla přidat robota, který dokáže detekovat a do vedlejšího výstupu vyřadit špatně utěsněné nebo špatně označené balíčky. Pak se celá produkce zúží ze 4 do 2 řad, aby bylo možné provést převážení balíčků a případnou detekci kontaminace kovem.

Zařízení využívá roboty Delta

Veškeré výrobky putují k cíli dvěma trasami, které jsou obsluhovány dvěma roboty Delta. Maso je baleno přímo do plastových boxů, nebo je naskládáno a následně balicím strojem zataveno do smrštitelného obalu. V části balení výrobků do krabic se předem připravené krabice rozloží a automaticky otevřou – a to ještě před odesláním do prostoru, kde je robot naplní nachystanými produkty.

Z toho všeho je jasné, že se jednalo o mimořádně náročný projekt: vzhledem k „šibeničnímu“ termínu, specifikaci rychlosti, kterou systém vyžaduje (pokud jde o počet připravených vaniček a krabic za minutu), a kvality a spolehlivosti vyžadované klientem společnosti ULMA Packaging.

Zkušenosti ULMA Packaging s podobnými projekty zahrnujícími balení plastových boxů spojené s automatizovaným plněním, manipulací a balením pomocí smršťujících se plastů spolu s jinými konkurenčními výhodami, byly pro klienta klíčové při výběru důvěryhodného dodavatele. Konečným výsledkem je robustní produktová řada a řešení, které splňuje všechny klientovy potřeby. Řešení, které jak i my doufáme, bude naprosto dostačující i do budoucna.