Když je hamburger více než chuťový zážitek

stroj-na-zpracovani-masa-hamburgergery-ico-2.0png.png
Potravinářský stroj PremiumFormer od výrobce Marel je skutečně jedinečné řešení pro přípravu čerstvých hamburgerů. PremiumFormer tak u tohoto typu potravinářského výrobku zajišťuje stálou kvalitu, flexibilitu a konzistenci provedení jeho jednotlivých typů.

Systém nabízí možnost různých variant struktury masa a tvaru. To vše při zachování kvality hamburgeru i po finálním ugrilování. Navíc se zařízení PremiumFormer díky své kompaktní velikosti bez problémů vejde do prakticky jakéhokoli výrobního zařízení.

Soazig Pinheiro, produktový specialista z Marel, vysvětluje: „V průběhu let už vyrábíme hamburgery různých generací i typů. Připravit tak můžete třeba standardní hamburger, který se obvykle lisuje a nemá jasnou orientaci masových vláken. A pak máte domácí hamburger a typ jemného a čerstvého hamburgeru, kde jsou jeho vlákna orientována svisle.

 

Potravinářský stroj na zpracování masa – hamburgery

Chcete domácí hamburger, nebo jak od řezníka?
 

 

No a v hamburgeru od řezníka jsou masová vlákna propletená jak špagety. Prostě každý typ hamburgeru poskytne strávníkovi svůj zvláštní gastronomický zážitek a chuť. “

A zařízení na zpracování masa PremiumFormer nyní umožňuje vytvořit všechny tyto typy hamburgerů v jednom jediném flexibilním stroji.

Příklad z Francie: Deveille – vášeň pro masné výrobky, cit pro inovace

Francouzská společnost Deveille pochopila, že nesmí zůstat stát na místě, když nechce splynout s další konkurencí. Pan Jacques Meley, generální ředitel společnosti Deveille, proto říká: „V roce 2015 jsme začali vyrábět hamburgery a francouzské karbanátky – tzv. steak haché. V té době jsme také začali používat zařízení na přípravu masa Marel. V MasterFormer jsme tedy maso pomleli a promíchali a burgery z něj také vyformovali.“

Následoval vývoj nového stroje

Společnost Deveill tedy velmi úspěšně spolupracují a také mají úzký profesní kontakt se svým partnerem Marel od doby, kdy si od něj koupili své první vybavení.

„V loňském roce nám Marel ale představil zcela nový PremiumFormer. Na základě takové ukázky jsme se dokonce rozhodli spolupracovat s Marelem na dalším vývoji tohoto potravinářského stroje. A teď si k takovému rozhodnutí můžeme jen gratulovat, protože dnes pracujeme s výjimečným strojem, který dělá přesně to, co od něj požadujeme.“

Mr. Jacques Meley, generální ředitel Deveille

Intuitivní ovládání

Hedi Belkhir, zodpovědný v Deveille za údržbu a servis, popisuje své zkušenosti s prací s PremiumFormer: „Tento potravinářský stroj se velice snadno ovládá. Byl totiž dobře promyšlený a logicky nastavený. Výměna dílů a čištění stroje je velmi snadné. Protože všechna potřebná nastavení jsou už do stroje naprogramovaná, změna výrobního módu tak probíhá velmi rychle.“

Maximální flexibilita

„Zařízení je velmi přizpůsobivé, co se týká různých forem hamburgeru, které dokáže vyrobit. To, co dělá tento stroj tak unikátním, je především flexibilita v texturách a orientace masových vláken hotového výrobku.“

Jacques Meley, generální ředitel Deveille

Jacques Meley připomíná: „Každá změna orientace vláken masa zajišťuje danému produktu zvláštní charakter, aby tak vyhověl všem gurmánským chutím a přáním. Například hamburger se svislými vlákny má velmi odlišnou chuť než hamburger, kde jsou vlákna prokládaná.“

„Kromě toho je velikost tohoto potravinářského stroje PremiumFormer opravdu minimální. A to je pro nás důležitá vlastnost, protože v naší výrobě musíme prostor využít co nejlépe,“ říká Meley.

Jacques Meley, general director of Deveille.

Pár slov o společnosti Deveille

Deveille je rodinná firma, která byla založena v roce 1981. Tehdy řezníci z francouzského Feurs převzali tamní jatka. Díky neustálému vývoji ale nyní společnost Deveille stále zvládne zpracování masa ve všech fázích produkce masných výrobků. Deveille má 120 zaměstnanců, všichni pracují doma ve Feurs.

 

 

Zdroj: marel.com